در تبدیل شلتوک به برنج یکی از مراحل این خط تولید جدا کردن پوست شلتوک می باشد که در انتها برنج سفید بدست می آید.
اما بخش پوست کندن دو مرحله دارد:
در مرحله اول پوست اولیه جدا شده و برنج قهوه ای بدست می آید
در مرحله دوم پوست برنج قهوه ای را هم گرفته و برنج سفید حاصل می شود
پس تفاوت برنج سفید و قهوه ای در یک لایه از پوست شلتوک است که به آن سبوس برنج گویند
همین لایه از پوست شلتوک باعث تفاوت های برنج سفید و قهوه ای شده است
از جمله این تفاوت ها:
_ برنج قهوه ای در حجم کمتر احساس سیر بودن را ایجاد میکند بنابر این مصرف برنح کاهش میابد
_برنج قهوه ای از پروتیین برخوردار است ک در برنج سفید موجود نیست
_برنج قهوه ای در کنترل دیابت، ریزش مو و هچنین بهبود عملکرد دستگاه گوارش نقش تاُثیر گذاری دارد




